RONDLEIDINGEN

 Adellijk wandelen – elk zaterdag in juni, juli, augustus

Beetsterzwaag werd in de 19de eeuw betiteld als een deftig dorp. Een handjevol patriciërs en adellijke families was grootgrondbezitter en maakte er de dienst uit. Ze hadden de hand in de vervening en in de aanleg van het landschap. Van hun culturele erfenis is nog veel bewaard gebleven. De gidsen vertellen mooie verhalen over de bewoners van toen en wandelen graag met u langs de statige panden en parken. De rondleidingen zijn elke zaterdag in juni, juli en augustus.

NB: In 2018 zullen er aangepaste rondleidingen worden gehouden die aansluiten bij de tentoonstelling over Tinco Lycklama. Deze rondleidingen zijn op alle dagen dat de tentoonstelling is geopend, d.w.z. van woensdag tot en met zondag in de periode van 8 juni t.m. 9 september.

Kosten: €7,00 p.p. inclusief koffie en gebak halverwege de route.
Tijdstip: start om 14:00 uur, de wandeling duurt ongeveer 2 uur.
Startpunt: bij het verzamelpunt voor restaurant Baboeshka, Beetsterweg 1 (aan het begin van de Hoofdstraat), Beetsterzwaag.

Rondleidingen voor groepen

Rondleidingen voor groepen zijn het hele jaar mogelijk. Met een ervaren gids maakt u met een groep van minimaal 2 en maximaal 12 personen een interessante wandeling. Onderweg vertelt de gids u alle wetenswaardigheden bij de plekken waar stil gestaan wordt.

 

U kunt kiezen uit:

A. Wandeling van 1,5 uur door de dorpsstraat van Beetsterzwaag.
Kosten € 25,- per gids.

B. Wandeling over paden van 1,5 uur om west Beetsterzwaag deels over het eeuwen oude Kerkepad west.
Kosten € 25,- per gids.

C. Wandeling door bossen en over paden van 2,5 uur om oost Beetsterzwaag over circa 5 km o.a. langs landgoed “Lauswold” en de “Hippolytuskerk” in Olterterp. Inclusief kofie en iets erbij bij in “het Witte huis”.
Kosten € 12,50 per persoon.

D. Wandeling langs het Beekdal en door bos en heide van 2,5 uur om zuid Beetsterzwaag over circa 8 km. Inclusief kofie en iets erbij bij op landgoed “Lauswold”.
Kosten € 22,50 per persoon.

E. Een speciaal dag arangement waarbij een rondeiding kan worden gecombineerd met andere activiteiten die Beetsterzwaag te bieden heeft, zoals een bezoek aan de Tropische kas (van mei t/m september) of het bezoeken van de kunstgaleries in de hoofdstraat en nabije omgeving.
Kosten per persoon in overleg.

U kunt zich opgeven op ons OPGAVEFORMULIER VOOR RONDLEIDINGEN

U kunt ook mailen naar rondleidingbeetsterzwaag@hotmail.com 

of bellen naar Sijanda Jelsma op 0512-383963