PUBLICATIES EN LINKS

Publicaties en links

Het Voorwerk in Siegerswoude en Beetsterzwaag
Dit artikel van Douwe de Graaf gaat over de eeuwenlange connectie tussen rijke families in Beetsterzwaag en het Voorwerk in Siegerswoude.

 

 

Stichting Historisch Beetsterzwaag heeft bij de Open Monumentendag van 2019 een boekje uitgebracht met beknopte achtergrondinformatie over een  aantal monumenten. Dit boekje is  te  koop  bij de Bakker van Verloop (Hoofdstraat 34) en tijdens bijeenkomsten en evenementen van Historisch Beetsterzwaag . Prijs 3 euro.
Monumenten In Beetsterzwaag – pag 1-6

 

 

In 2019 verscheen het boek ‘De geschiedenis van de adel en andere voorname families in Beetsterzwaag en Olterterp’ van de hand van Sib Boersma. Wie zich afvraagt waar al die statige panden in Beetsterzwaag toch vandaan komen, vindt het antwoord in dit boek. Omvang 178 pagina’s, prijs 25 euro.
Dit boek is op dit moment niet verkrijgbaar.

 

 

 

Bij de tentoonstelling Tinco Lyclama, een Friese jonker in de Oriënt van 2018 is een boek uitgebracht. Omvang 100 pag full-color, prijs 7,50 euro.
Bij toezending per post komt er 5 euro bij voor verzendkosten ( voor 1, 2 of 3 boeken, bij meer boeken is het duurder). Maak het juiste bedrag over op IBAN NL78RABO 0314956778 t.n.v. Stichting Historisch Beetsterzwaag, onder vermelding van het aantal boekjes, uw naam, adres en e-mail. Of stuur eerst een mail naar: info@historischbeetsterzwaag.nl

 

Op 18 mei 2018  is het boek Beetsterzwaag, Beets en Olterterp in Historisch Perspectief, verschenen, samengesteld door Jelle Terluin, omvang 600 pagina’s. Dit boek is  uitverkocht. Wilt u er toch iets van weten, stuur dan een mail naar j.c.terluin@kpnmail.nl

 

 

 

 

Ronald van Immerseel en Peter Verhoeff – Statig Beetsterzwaag, Parklandschap rond een Fries dorp.
In dit boek wordt het ontstaan van het landschap
beschreven, met daarnaast ook de ontwikkeling van het dorp, de sociale verhoudingen tussen landgoedeigenaren en de lokale bevolking en de opkomst van het toerisme vanaf de negentiende eeuw. Bijzondere aandacht is er voor de landgoederen en buitenplaatsen zelf met hun karakteristieke parken en tuinen.
Uitgeverij Matrijs, 2016. ISBN 978 90 5345 497 8.
online bestellen

 

 

  • Ernst Huisman – Een kilometer adellijke huizen in Beetsterzwaag.
    Monument van de Maand. Jaargang 1, deel 6. 1986. (Niet meer verkrijgbaar). Een tweedehands exemplaar staat soms te koop op de website www.boekwinkeltjes.nl

 

 

In het Nieuwsblad van het Noorden van 31 oktober 1986 staat een lezenswaardig  artikel naar aanleiding van dit boek van Ernst Huisman.

Links