BOEKEN EN LINKS

Publicaties over Beetsterzwaag

 

Stichting Historisch Beetsterzwaag heeft een boekje uitgebracht met beknopte achtergrondinformatie over een  aantal monumenten.
Dit boekje is  te  koop  bij de Bakker van Verloop (Hoofdstraat 34) en bij het toeristisch informatiepunt Savour (Hoofdstraat 47). Prijs 3 euro.
Monumenten In Beetsterzwaag – pag 1-6

 

 

In 2019 verscheen het boek ‘De geschiedenis van de adel en andere voorname families in Beetsterzwaag en Olterterp’ van de hand van Sib Boersma. Wie zich afvraagt waar al die statige panden in Beetsterzwaag toch vandaan komen, vindt het antwoord in dit boek. Omvang 178 pagina’s, prijs 25 euro.
Dit boek is te bestellen door een mail met uw naam en  adresgegevens te sturen naar info@historischbeetsterzwaag.nl en 29,10 euro (dit is inclusief 4,10 euro verzendkosten) over te maken op IBAN NL78RABO0314956778 t.n.v. Stichting Historisch Beetsterzwaag.

 

Bij de tentoonstelling Tinco Lyclama, een Friese jonker in de Oriënt van 2018 is een boek uitgebracht. Omvang 100 pag full-color, prijs 7,50 euro.
Dit boek is te koop bij Drogisterij DA / Ans, (Hoofdstraat 36).
Bij toezending per post komt er 5 euro bij voor verzendkosten ( voor 1, 2 of 3 boeken, bij meer boeken is het duurder). Maak het juiste bedrag over op IBAN NL78RABO 0314956778 t.n.v. Stichting Historisch Beetsterzwaag, onder vermelding van het aantal boekjes, uw naam, adres en e-mail. Of stuur eerst een mail naar: info@historischbeetsterzwaag.nl

 

Op 18 mei 2018  is het boek Beetsterzwaag, Beets en Olterterp in Historisch Perspectief, verschenen, samengesteld door Jelle Terluin, omvang 600 pagina’s. Dit boek is  uitverkocht. Wilt u er toch iets van weten, stuur dan een mail naar Terluin@beetsterzwaag.org.

 

 

 

 

Ronald van Immerseel en Peter Verhoeff – Statig Beetsterzwaag, Parklandschap rond een Fries dorp.
In dit boek wordt het ontstaan van het landschap
beschreven, met daarnaast ook de ontwikkeling van het dorp, de sociale verhoudingen tussen landgoedeigenaren en de lokale bevolking en de opkomst van het toerisme vanaf de negentiende eeuw. Bijzondere aandacht is er voor de landgoederen en buitenplaatsen zelf met hun karakteristieke parken en tuinen.
Uitgeverij Matrijs, 2016. ISBN 978 90 5345 497 8.
online bestellen

 

 

  • Ernst Huisman – Een kilometer adellijke huizen in Beetsterzwaag.
    Monument van de Maand. Jaargang 1, deel 6. 1986. (Niet meer verkrijgbaar). Een tweedehands exemplaar valt  te proberen via de website www.boekwinkeltjes.nl

 

 

In het Nieuwsblad van het Noorden van 31 oktober 1986 staat een lezenswaardig  artikel naar aanleiding van dit boek van Ernst Huisman.

Links